BNY MELLON

Case Study: 

BNY MELLON

BNY Mellon is an investments company headquartered at New York. While they are the masters of investment, helping institutions and individuals succeed in markets all over the world, they wanted to invest in the well-being of their employees through their workspace transformation. Spenceri was their choice for the design and fit-out of their Dubai office.

CLIENT:

BNY MELLON

DESIGN:

Spencer Interiors

FIT OUT:

Spencer Interiors

LOCATION:

The Gate, DIFC, Dubai

AREA:

5,158

TIMEFRAME:

12 Weeks

FEATURES:

• Corporate look & feel
• Bespoke cabinets & planter partition
• Vinyl graphic images

Preparation

In this project, we had to revamp an existing office in cream and brown shades and design & fit-out a new office space, keeping the reference of mood images of other BNYM offices. Except for some portions like closed office partitions and a few furniture pieces, which were retained, everything had to be refurbished. Moreover, we had to deliver the final space within the time guidelines, with the constraints of working office environment and amidst the Corona pandemic.


Concept

The design and fit-out concept were derived from the BNYM branding. The concept was to echo BNYM corporate identity through extensive use of Grey & Blue colour schemes and branding graphics. And to provide a vibrant, fresh feel to the existing space through a cohesive package by curating various elements from the reference palette.


Design

The client wanted the office to be modern and themed with corporate colours of Grey & Blue. Owing to this, we selected various finishes to reflect the same.

Dark Brown Veneer doors and cabinets were re-veneered in a light Grey shade. Light grey carpets with dark grey carpet inserts were used in the work space, while Teal highlights were used in Collaboration spaces. Wooden finish LVT planks, were laid in a Herring bone pattern on the pantry floor to give a contemporary look.

All the lightings were reworked using LED panels and Frame light fittings to accentuate the circulation space and Lux level calculations were made to optimize light levels. The Vinyl graphics were used for accent walls to give a trendy feel and the planter partitions to offer a feel of nature. Minimal glass manifestations in a modern geometric pattern were included keeping the visual privacy & safety in mind


The Result

The use of vibrant colour scheme, trendy graphics and ergonomic furniture added energy to the space. The client was delighted to see a better utilization of space & ample open office area. The final result and ambience actually exceeded the client expectation.

Project Images

________    DXB  |  Spencer Interiors & Contracting